Mange mænd jeg møder i min praksis beskriver forskellige grader og variationer af tilpasning som er kommet til at gå ud over dem selv.

Og ja. Til at starte med er det i øvrigt helt normalt, at vi alle har en iboende egenskab til at tilpasse os. For som mennesker er vi jo sociale væsner og sociale væsner må være i stand til at tilpasse sig hinanden.

Til en vis grænse.

For kommer det så langt ud i tilpasning, eller et misforstået hensyn til andre om man vil, at vi sætter vores egne behov over styr at eksempelvis en nedsat sex- eller livslyst, en frygt for at miste, et ubehag ved at sige tingene som de er, en tilbagetrækning fra sociale relationer eller tungsindige tanker og modløshed vedvarende dukker op og fylder i livet. Ja så er tilpasningen gået over din egen grænse for hvem du er som mand.

Her kan det være en fordel, at begynde at skille tingene ad. Se bag om din tilstand her og nu, kigge på din livshistorie, se på dine værdier som mand, og hvem du er som mand, eller drømmer om at være som mand.

De fleste gange skal der egentlig ikke så meget til for, at ændre på de tilpasningstilstande du kan være havnet i som mand.

Alene det, at begynde at kigge nærmere på hvorfor du reelt går og har det som du har det, giver en umiddelbar opløftende og afklarende effekt.
Et psykoterapeutisk forløb med fokus på hvorfor du tilpasser dig er en god vej at gå. Dels for at blive klogere på dig selv som mand. Dels for at få det bedre med dig selv.
Ved at skille tingene ad kan du lære, at vide hvornår du gør noget af tilpasning – og hvornår du gør noget som bare er godt for dig.

At få det bedre med dig selv som mand og, at gøre dig fri af for megen tilpasning er vejen til større selvindsigt, styrke og livfuldhed som mand.

Her hos mig er du hjertelig velkommen som den mand du er.